•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Hoornles

Proefles voor Hoornles

Wil jij (wald)hoorn leren spelen, schrijf je dan in voor hoornles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor hoornles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De Waldhoorn, vaak alleen “hoorn” genoemd, is een instrument dat al heel lang belangrijke functies vervult in diverse orkesten, ensembles of solistisch. Het is een koperblaasinstrument met een prachtige volle klank en een indrukwekkend uiterlijk. Meters koperen buizen opgerold tot een compact geheel en voorzien van ventielen. Voor kinderen zijn er ook kleinere instrumenten om op te beginnen.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Stichting Leerorkest maakte onderstaande instructiefilmpjes:

De eerste stappen op je instrument

Hoe stem je je hoorn en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je hoorn?

Docenten Leeftijden
Martin Oosterwijk , Nico Karel 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder