muziek

Trombone

Proefles voor Trombone

De trombone met zijn lange schuif is een hele verschijning! Zijn geluid kan variëren van zacht en lyrisch tot uitbundig of plechtig. Dat maakt het instrument enorm veelzijdig! Bekend is de rol van de trombone in de jazz en andere lichte muziek, in harmonie- en fanfareorkesten en in oude en nieuwere klassieke muziek. Begeleid door piano of orkest is de trombone ook een prachtig solo-instrument.
Eigenlijk is de trombone een buitenbeentje onder de koperen blaasinstrumenten. Het is namelijk het enige instrument waar geen ventielen op zitten. Wat een trompettist bereikt met zijn ventielen, doet een trombonist met zijn schuif. Daarom is trombone spelen niet geschikt voor hele jonge kinderen. Wil je weten of jouw armen lang genoeg zijn, vraag dan een gratis proefles aan!

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Nieuwsgierig? In onderstaand filmpje neemt Jurre je mee naar zijn tromboneles!

Docenten Leeftijden
Nico Karel 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18