•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Tromboneles

Proefles voor Tromboneles

Wil jij trombone leren spelen, schrijf je dan in voor tromboneles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor tromboneles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De trombone met zijn lange schuif is een hele verschijning! Zijn geluid kan variëren van zacht en lyrisch tot uitbundig of plechtig. Dat maakt het instrument enorm veelzijdig! Bekend is de rol van de trombone in de jazz en andere lichte muziek, in harmonie- en fanfareorkesten en in oude en nieuwere klassieke muziek. Begeleid door piano of orkest is de trombone ook een prachtig solo-instrument.
Eigenlijk is de trombone een buitenbeentje onder de koperen blaasinstrumenten. Het is namelijk het enige instrument waar geen ventielen op zitten. Wat een trompettist bereikt met zijn ventielen, doet een trombonist met zijn schuif. Daarom is trombone spelen niet geschikt voor hele jonge kinderen. Wil je weten of jouw armen lang genoeg zijn, vraag dan een gratis proefles aan!

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

 

Nieuwsgierig? In onderstaand filmpje neemt Jurre je mee naar zijn tromboneles!

Stichting Leerorkest maakte onderstaande instructiefilmpjes:

De eerste stappen op je trombone

Hoe stem je je trombone en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je trombone?

Docenten Leeftijden
Nico Karel 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder