muziek

Slagwerk

Proefles voor Slagwerk

Slagwerk is de verzamelnaam voor drums, percussie, marimba, xylofoon, klokkenspel en pauken. Je vindt het terug in allerlei orkesten en ensembles, van symfonie tot fanfare en speciale malletbands, die uit uitsluitend slagwerkinstrumenten bestaan. Drums en percussie vallen onder het ongestemde slagwerk. Marimba, xylofoon, klokkenspel en pauken vallen onder het gestemde (ook wel melodische) slagwerk. Deze instrumenten worden met stokken bespeeld en brengen verschillende toonhoogten voor. Daarmee zijn ze niet, zoals bijvoorbeeld het drumstel, (uitsluitend) ritmisch te gebruiken, ze brengen tonen en klanken voort en kunnen daardoor als volwaardig melodie- of akkoordinstrument worden ingezet.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Docenten Leeftijden
Petra Dijkstra , Erik Zweers , Marleen Verhoeff , Matthias van Olst 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18