•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Saxofoonles

Proefles voor Saxofoonles

Wil jij de sterren van de hemel kunnen spelen met een saxofoon? Schrijf je dan snel in voor een saxofoonles bij Scala! Bij ons krijg je niet alleen een gratis proefles, maar kan je ook op elk gewenst moment beginnen. Wij bieden namelijk jaarcursussen aan vanaf €10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Hiermee wordt een saxofoonles wel heel voordelig. Bovendien ga je bij ons altijd in overleg met je docent voor je lesdag, lestijden en de dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.  

Zijn de kosten voor saxofoonles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

Waarom kiezen voor saxofoonles? 

Wanneer je regelmatig radio luistert of televisiekijkt, dan zie je de saxofoon vaak voorbijkomen in de jazz of popmuziek. En natuurlijk op straat in de harmonie of fanfare. Dit is niet zo gek aangezien de saxofoon een populair blaasinstrument is. Toch laten veel mensen zich afschrikken om saxofoonles te nemen doordat de saxofoon er ingewikkeld uitziet. Het blaasinstrument zit vol stangetjes en knoppen. Laat je hier alleen niet door afschrikken, want het bespelen van een saxofoon valt reuze mee. Het mooiste aan dit blaasinstrument is dat je zelf kunt bepalen wat voor geluid er uit de saxofoon komt. Dit is mogelijk doordat de toon wordt gevormd door de manier waarop je de spieren van je lippen, tong en keel gebruikt. Zelfs het volume bepaal je zelf dankzij de kracht waarmee je in de saxofoon blaast.  

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met saxofoonles? 

Vanaf 8 jaar kun je vaak al beginnen met saxofoon spelen. Om een goede saxofonist te worden moet je alleen wel elke dag oefenen, anders krijgen je spieren niet de kans om te wennen aan het mondstuk. Wanneer je twee jaar les hebt, dan kan je al aardig wat spelen en bijvoorbeeld aansluiting zoeken bij een ensemble van je gading. Er zijn vier soorten saxofoons die veel bespeeld worden, namelijk: de sopraan, alt, tenor en de bariton. De meeste kinderen beginnen met een alt of sopraan. Wil je meer weten over dit blaasinstrument? Dan kan je het boek over saxofoons van Hugo Pinksterboer bekijken. 

Saxofoonles bij Scala 

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt hiermee zowel theorie- als praktijkexamens af. Bovendien krijgt je bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het veelzijdig (beginners)orkest. Wil jij dit ook? Kies dan voor saxofoonles in Meppel en omgeving bij Scala! 

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Docenten Leeftijden
Gerard Gerrits 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder