muziek

Saxofoon

Proefles voor Saxofoon

Je hoort hem op de radio en tv vaak voorbijkomen in de jazz of popmuziek en op straat natuurlijk in de harmonie of fanfare. De saxofoon ziet er ingewikkeld uit. Het instrument zit vol stangetjes en knoppen. Laat je er niet door afschrikken want het valt reuze mee het instrument te bespelen. Je kunt zelf bepalen wat voor een geluid je uit je saxofoon haalt. De toon wordt gevormd door de manier waarop je de spieren van je lippen, tong, keel. etc. gebruikt (de embouchure). Ook het volume bepaal je zelf. Dat doe je door de kracht waarmee je in het instrument blaast. Vanaf 8 jaar kun je vaak al beginnen met saxofoon spelen. Om een goede saxofonist te worden moet je wel elke dag oefenen, anders krijgen je spieren niet de kans om te wennen aan het mondstuk. Als je twee jaar les hebt, kun je aardig wat spelen en bv. aansluiting zoeken bij een ensemble van je gading. Er zijn vier soorten saxofoons die veel bespeeld worden: de sopraan, alt, tenor en de bariton. De meeste kinderen beginnen met een alt of sopraan. Verdere informatie kun je halen uit het tipboek voor saxofoons van Hugo Pinksterboer.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Docenten Leeftijden
Gerard Gerrits , Liesbeth Klok 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18