•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Saxofoonles

Proefles voor Saxofoonles

Wil jij saxofoon leren spelen, schrijf je dan in voor saxofoonles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor saxofoonles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

Je hoort hem op de radio en tv vaak voorbijkomen in de jazz of popmuziek en op straat natuurlijk in de harmonie of fanfare. De saxofoon ziet er ingewikkeld uit. Het instrument zit vol stangetjes en knoppen. Laat je er niet door afschrikken want het valt reuze mee het instrument te bespelen. Je kunt zelf bepalen wat voor een geluid je uit je saxofoon haalt. De toon wordt gevormd door de manier waarop je de spieren van je lippen, tong, keel. etc. gebruikt (de embouchure). Ook het volume bepaal je zelf. Dat doe je door de kracht waarmee je in het instrument blaast. Vanaf 8 jaar kun je vaak al beginnen met saxofoon spelen. Om een goede saxofonist te worden moet je wel elke dag oefenen, anders krijgen je spieren niet de kans om te wennen aan het mondstuk. Als je twee jaar les hebt, kun je aardig wat spelen en bv. aansluiting zoeken bij een ensemble van je gading. Er zijn vier soorten saxofoons die veel bespeeld worden: de sopraan, alt, tenor en de bariton. De meeste kinderen beginnen met een alt of sopraan. Verdere informatie kun je halen uit het tipboek voor saxofoons van Hugo Pinksterboer.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Docenten Leeftijden
Gerard Gerrits , Liesbeth Klok 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder