•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Klarinetles

Proefles voor Klarinetles

Wil jij klarinet leren spelen, schrijf je dan in voor klarinetles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor klarinetles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

Op zoek naar een veelzijdig blaasinstrument met een prachtige klank? Denk dan eens aan de klarinet! Wie klarinet leert spelen zal kennis maken met veel verschillende stijlen. Van klassiek tot de laatste pophits, van klezmer tot jazz. Samenspel is een erg belangrijk onderdeel van je muzieklessen. In de les kan dit met bijvoorbeeld een cd of met pianobegeleiding, maar natuurlijk ook met andere leerlingen. Verder zal er ook aandacht zijn voor meer informatie over verschillende muziekstijlen, geschiedenis en theorie, maar ook voor meer praktische zaken als het onderhoud van je instrument. Ook zullen de gewone lessen af en toe worden aangevuld met een luisterles, om meer te leren over muziek en natuurlijk de klarinet in het bijzonder! Lessen zijn mogelijk voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar en volwassenen, zowel voor beginners als gevorderde leerlingen.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Stichting Leerorkest maakte onderstaand instructiefilmpje:

Hoe stem je je klarinet en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je klarinet?

Docenten Leeftijden
Eberdine van Breemen 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder