muziek

Hobo

Proefles voor Hobo

Vol, warm en doordringend, zo klinkt de zwarte hobo met zijn zilveren kleppen. De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbelriet. Dit betekent dat de klank gevormd wordt door twee tegen elkaar geplaatste rietbladen aan te blazen en te laten trillen. Je vindt het instrument terug in alle muziekstijlen, en de hoboïst vervult een belangrijke plaats in ieder harmonie- en symfonieorkest. Ook in kleinere ensembles of solistisch voelt de hobo zich thuis. Je kunt starten met hoboles als je handen groot genoeg zijn, meestal vanaf een jaar of 8.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Benieuwd hoe het er in de hoboles aan toegaat? Vraag dan een gratis proefles aan en/of laat je meenemen door Bente in onderstaand filmpje.

Docenten Leeftijden
Inge de Vries 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18