•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Hoboles

Proefles voor Hoboles

Wil jij hobo leren spelen, schrijf je dan in voor hoboles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor hoboles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

Vol, warm en doordringend, zo klinkt de zwarte hobo met zijn zilveren kleppen. De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbelriet. Dit betekent dat de klank gevormd wordt door twee tegen elkaar geplaatste rietbladen aan te blazen en te laten trillen. Je vindt het instrument terug in alle muziekstijlen, en de hoboïst vervult een belangrijke plaats in ieder harmonie- en symfonieorkest. Ook in kleinere ensembles of solistisch voelt de hobo zich thuis. Je kunt starten met hoboles als je handen groot genoeg zijn, meestal vanaf een jaar of 8.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Benieuwd hoe het er in de hoboles aan toegaat? Vraag dan een gratis proefles aan en/of laat je meenemen door Bente in onderstaand filmpje.

Stichting Leerorkest maakte onderstaande instructiefilmpjes:

De eerste stappen op je hobo

Hoe stem je je hobo en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je hobo?

Docenten Leeftijden
Inge de Vries 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder