muziek

Dwarsfluit

Proefles voor Dwarsfluit

De dwarsfluit is een prachtig instrument, zowel om te horen als om te zien. Je kunt er alle kanten mee op: of je nu klassiek, pop, of jazz wilt spelen, solo of in een ensemble, alles is mogelijk!
De dwarsfluit behoort tot de groep van de houten blaasinstrumenten ook al is hij tegenwoordig meestal van verzilverd metaal gemaakt. Hij bestaat uit drie delen en, zoals de naam al zegt, wordt hij dwars aangeblazen. Naast de gewone fluit heb je nog een piccolo, altfluit en basfluit.

Nieuwe instrumenten zijn er in vele prijsklassen (vanaf 200 euro) maar er zijn ook goede tweedehands te vinden. Overleg bij aanschaf altijd eerst met de docent. Goede beginnersfluiten zijn er van de merken: Yamaha (211) en Trevor James. Starten met dwarsfluit spelen kan vanaf 5 jaar, maar ook op volwassen leeftijd is het heel goed mogelijk om te beginnen.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Benieuwd hoe het er op dwarsfluitles aan toe gaat? Bekijk dan dit filmpje van de les van Marijke!

Docenten Leeftijden
Hanneke van Veen , Monique Kok 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18