•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Dwarsfluitles

Proefles voor Dwarsfluitles

Wil jij dwarsfluit leren spelen, schrijf je dan in voor dwarsfluitles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor dwarsfluitles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De dwarsfluit is een prachtig instrument, zowel om te horen als om te zien. Je kunt er alle kanten mee op: of je nu klassiek, pop, of jazz wilt spelen, solo of in een ensemble, alles is mogelijk!
De dwarsfluit behoort tot de groep van de houten blaasinstrumenten ook al is hij tegenwoordig meestal van verzilverd metaal gemaakt. Hij bestaat uit drie delen en, zoals de naam al zegt, wordt hij dwars aangeblazen. Naast de gewone fluit heb je nog een piccolo, altfluit en basfluit.

Nieuwe instrumenten zijn er in vele prijsklassen (vanaf 200 euro) maar er zijn ook goede tweedehands te vinden. Overleg bij aanschaf altijd eerst met de docent. Goede beginnersfluiten zijn er van de merken: Yamaha (211) en Trevor James. Starten met dwarsfluit spelen kan vanaf 5 jaar, maar ook op volwassen leeftijd is het heel goed mogelijk om te beginnen.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Benieuwd hoe het er op dwarsfluitles aan toe gaat? Bekijk dan dit filmpje van de les van Marijke!

Stichting Leerorkest maakte onderstaande instructiefilmpjes:

De eerste stappen op je dwarsfluit

Hoe stem je je dwarsfluit en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je dwarsfluit?

Docenten Leeftijden
Hanneke van Veen , Monique Kok 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder