•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Cornetles

Proefles voor Cornetles

Wil jij cornet leren spelen, schrijf je dan in voor cornetles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor cornetles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De cornet lijkt misschien op een trompet, maar stamt eigenlijk af van de posthoorn. Cornetta betekent dan ook letterlijk “hoorntje”. Het instrument is compact gebouwd, met wijdere bochten dan de trompet. De kornet staat overwegend in Bes gestemd, maar in ouder repertoire komt ook de kornet in A voor . Verder komt in de brassband nog de Es-kornet voor.
Een belangrijke rol is voor de cornet weggelegd in de brassband. Naast de gewone B♭-cornet vind je een brassband ook nog de sopraancornet, die veel hoger klinkt. Ook in dweilorkesten en in diverse klassieke muziek vind je de cornet terug. Zelfs in rock- en popmuziek hoor je regelmatig de cornet spelen. Het instrument is geliefd om zijn volle geluid.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Docenten Leeftijden
Erik van der Weerd , Leo Harmsen , Inge Donker 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder