muziek

Cornet

Proefles voor Cornet

De cornet lijkt misschien op een trompet, maar stamt eigenlijk af van de posthoorn. Cornetta betekent dan ook letterlijk “hoorntje”. Het instrument is compact gebouwd, met wijdere bochten dan de trompet. De kornet staat overwegend in Bes gestemd, maar in ouder repertoire komt ook de kornet in A voor . Verder komt in de brassband nog de Es-kornet voor.
Een belangrijke rol is voor de cornet weggelegd in de brassband. Naast de gewone B♭-cornet vind je een brassband ook nog de sopraancornet, die veel hoger klinkt. Ook in dweilorkesten en in diverse klassieke muziek vind je de cornet terug. Zelfs in rock- en popmuziek hoor je regelmatig de cornet spelen. Het instrument is geliefd om zijn volle geluid.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Docenten Leeftijden
Erik van der Weerd , Leo Harmsen , Inge Donker 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18