•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Bugelles

Proefles voor Bugelles

Wil jij bugel leren spelen, schrijf je dan in voor bugelles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor bugelles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

Het ontwerp voor de bugel komt van de beroemde Adolphe Sax. Hij wilde een instrument dat op een trompet leek, maar een rondere, warmere klank had. Door de ruimere bochten in het ontwerp is dat méér dan gelukt: de bugel leent zich uitstekend voor het spelen van lyrische partijen. Je vindt de bugel terug in vele blaasorkesten, maar in de brassband heeft het instrument een bijzondere status: Er zit er vaak maar één van, en die speelt een solistische rol.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Docenten Leeftijden
Inge Donker , Erik van der Weerd , Leo Harmsen 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder