muziek

Bugel

Proefles voor Bugel

Het ontwerp voor de bugel komt van de beroemde Adolphe Sax. Hij wilde een instrument dat op een trompet leek, maar een rondere, warmere klank had. Door de ruimere bochten in het ontwerp is dat méér dan gelukt: de bugel leent zich uitstekend voor het spelen van lyrische partijen. Je vindt de bugel terug in vele blaasorkesten, maar in de brassband heeft het instrument een bijzondere status: Er zit er vaak maar één van, en die speelt een solistische rol.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Docenten Leeftijden
Inge Donker , Erik van der Weerd , Leo Harmsen 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18