•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Blokfluitles

Proefles voor Blokfluitles

Wil jij blokfluit leren spelen, schrijf je dan in voor blokfluitles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 12,50 per les, kennismakingslessen, kindercursussen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor blokfluitles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De blokfluit is een instrument voor jong en oud, waarop al sinds de middeleeuwen wordt gespeeld. Er is dan ook een enorm repertoire voor dit instrument in diverse stijlen. Een instrument voor het leven dus! Je kunt met lessen beginnen vanaf ongeveer 6 jaar oud. Kinderen kunnen het best starten op de sopraanblokfluit, in verband met de lengte van de vingers. Na zo’n 2 à 3 jaar les kan ook met de grotere en lager klinkende altblokfluit worden gestart. Bij het redelijk bespelen van deze twee blokfluiten, is de stap naar het bespelen van de tenor- en de basblokfluit niet zo groot meer!

Neem, als je van plan bent een instrument aan te schaffen, vooraf even contact op met de docent. Zo voorkom je een onverhoopte miskoop. De grotere fluiten vanaf de tenor kunnen eventueel bij Scala worden geleend.

Voor de allerkleinsten die al wel graag willen leren blokfluiten bestaat er een heel leuke methode: Fluiten met visjes! In deze methode leren ze spelenderwijs noten lezen en sluiten ze hun lesjaar af met een écht ‘linkerhand-diploma’. De lessen zijn op basis van 15 minuten per week privéles. Een gratis, vrijblijvende proefles om te kijken of de vingers groot genoeg zijn om de gaatjes van de blokfluit te dichten is verstandig om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

In Meppel, Steenwijk, Havelte en Vollenhove organiseren we de muziekoriëntatiecursus Blokfluit voor kids voor kinderen vanaf 6 jaar. Een leuke, laagdrempelige manier om de blokfluit te leren kennen en een goede start voor kinderen die graag muziek willen maken, maar nog niet weten op welk instrument. In 24 lessen leer je de leukste liedjes spelen. Alle grondbeginselen van muziek komen aan de orde: ritmes en toonhoogten, bladmuziek lezen en luisteren en improviseren. De lessen worden gegeven in kleine, gezellige groepjes van ongeveer 3 leerlingen.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Wil je weten hoe het er in een blokfluitles aan toe gaat? Bekijk dan dit filmpje van de les van Annabel!

Docenten Leeftijden
Geesche Geddert 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder