•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Basgitaarles

Proefles voor Basgitaarles

Wil jij basgitaar leren spelen, schrijf je dan in voor basgitaarles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 12,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor basgitaarles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De basgitaar is in de vijftiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld om de contrabas te vervangen in de steeds luider wordende popmuziek. Qua uiterlijk lijkt hij veel op een elektrische gitaar, maar dan met minder (en dikkere) snaren.
Je vindt de basgitaar in iedere popband. Behalve dat de basgitaar een belangrijke begeleidingsinstrument is, krijgt hij ook een steeds interessantere rol als solo-instrument. Mensen die basgitaar spelen, houden van de mooie klank en de belangrijke ritmische functie van het instrument. Om basgitaar te kunnen spelen heb je dan ook een goed ritmegevoel nodig. Verder is alles te leren!
Als basgitarist kun je al heel snel met anderen samenspelen. De meeste mensen beginnen rond een jaar of 12 met basgitaar, maar je kunt ook later of eerder beginnen. Afhankelijk van je armlengte is dan misschien een shortscale basgitaar aan te bevelen. Overleg gerust met de docent.

Lesvormen en tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Zien wat je kunt leren? Bekijk dan dit filmpje!

Docenten Leeftijden
Nico Staal 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder