•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Baritonles

Proefles voor Baritonles

Wil jij bariton leren spelen, schrijf je dan in voor baritonles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor baritonles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

De bariton, ook wel tenorsaxhoorn wordt gewoonlijk bariton genoemd. Dit voorkomt verwarring met de tenorsaxofoon, want een saxhoorn is heel wat anders! Een saxhoorn heeft een andere vorm dan de gangbare hoorns en tuba’s en klinken iets scherper. De bariton staat gestemd in bes en in de gemiddelde brassband zitten tenminste twee baritons. Het is ook een belangrijk instrument in de fanfare evenals het euphonium (de tenortuba). Ook in symfonieorkesten speelt de bariton soms een rol: Mahlers zevende symfonie begint bijvoorbeeld met een solo voor de bariton.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en tarieven
Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Stichting Leerorkest maakte onderstaande instructiefilmpjes:

De eerste stappen op je bariton

Hoe stem je je bariton en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je bariton?

Docenten Leeftijden
Nico Karel , Martin Oosterwijk 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder