muziek

Bariton

Proefles voor Bariton

De bariton, ook wel tenorsaxhoorn wordt gewoonlijk bariton genoemd. Dit voorkomt verwarring met de tenorsaxofoon, want een saxhoorn is heel wat anders! Een saxhoorn heeft een andere vorm dan de gangbare hoorns en tuba’s en klinken iets scherper. De bariton staat gestemd in bes en in de gemiddelde brassband zitten tenminste twee baritons. Het is ook een belangrijk instrument in de fanfare evenals het euphonium (de tenortuba). Ook in symfonieorkesten speelt de bariton soms een rol: Mahlers zevende symfonie begint bijvoorbeeld met een solo voor de bariton.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Stichting Leerorkest maakte onderstaande instructiefilmpjes:

De eerste stappen op je bariton

Hoe stem je je bariton en doe je zelf eenvoudig onderhoud aan je bariton?

Docenten Leeftijden
Nico Karel , Martin Oosterwijk 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18