muziek

Althoorn

Proefles voor Althoorn

Wie de althoorn ziet zou bijna denken dat het een kleine tuba is. Het instrument is heel anders van vorm dan de (wald)hoorn, maar heeft een heel eigen klank. De althoorn is een koperen blaasinstrument dat in de Verenigde Staten bekendstaat als ‘alto horn’, in Groot-Brittannië als ‘tenor horn’ en in Duitsland en Nederland als Althoorn. Het instrument is gestemd in Es en wordt vooral gebruikt in fanfares en brassbands. Ook als solist speelt de althoorn daarin een belangrijke rol.

Ben je lid van één van de muziekverenigingen in ons werkgebied waar wij mee samenwerken? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven tot 18 jaar
Kies de gemeente waarin je woont: Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Steenwijkerland

Woon je in een andere gemeente of ben je 18 jaar of ouder, dan verwijzen wij je naar Scala Muziek Collectief (Staphorst, Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, De Wolden en Steenwijkerland) en Docenten Collectief Muziek (Hoogeveen en omgeving).

Docenten Leeftijden
Martin Oosterwijk 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18