•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
muziek

Althoornles

Proefles voor Althoornles

Wil jij althoorn leren spelen, schrijf je dan in voor althoornles bij Scala. Wij bieden een gratis proefles, jaarcursussen vanaf € 10,50 per les, kennismakingslessen en knipkaarten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen. Met je docent overleg je je lesdag, lestijd en dichtstbijzijnde leslocatie in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, De Wolden of Westerveld.

Zijn de kosten voor althoornles een probleem, kijk dan of je voor subsidie of korting in aanmerking komt.

Wie de althoorn ziet zou bijna denken dat het een kleine tuba is. Het instrument is heel anders van vorm dan de (wald)hoorn, maar heeft een heel eigen klank. De althoorn is een koperen blaasinstrument dat in de Verenigde Staten bekendstaat als ‘alto horn’, in Groot-Brittannië als ’tenor horn’ en in Duitsland en Nederland als Althoorn. Het instrument is gestemd in Es en wordt vooral gebruikt in fanfares en brassbands. Ook als solist speelt de althoorn daarin een belangrijke rol.

Ben je lid van een muziekvereniging? Dan kun je de landelijk erkende opleiding HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en slagwerkensembles volgen. Deze opleiding biedt je leuke voordelen en je legt theorie- en praktijkexamens af. Je krijgt bij ons les op één van de instrumenten en als je er klaar voor bent, speel je mee in het (beginners)orkest.

Lesvormen en -tarieven

Woon je in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld of De Wolden? Klik hier >
Woon je elders? Klik hier >

Docenten Leeftijden
Martin Oosterwijk 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en ouder