•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Theaterdag en -workshops – VO

Theaterdag en -workshops – VO

Deze workshops van 90 minuten kunnen afzonderlijk en in combinatie (bijvoorbeeld als theaterdag) ingezet worden:

(Soap)acteren
Aan slag met dialogen. Daarmee worden scènes gemaakt waarin de leerlingen werken aan het spel, het beeld, de verbeelding en de verstaanbaarheid.

Film & video
De leerlingen maken een scène op film. Tijdens een theaterdag kunnen ze bijvoorbeeld een registratie maken van de dag, elkaar interviewen en kijkjes nemen bij andere workshops.

Musicaldans
Op muziek wordt een dans gemaakt. Deze dans is een op zich zelf staande scène, geen losse choreografie. Er wordt gekozen uit muziek en dans van een bekende musical.

Improvisatietoneel
Ken je het tv-programma De Lama’s? Daarin het gaat om geconfronteerd worden met onverwachte situaties en je daar dan op een grappige manier uit redden. Deze spelvorm wordt ook wel theatersport genoemd. Hilariteit en creativiteit gegarandeerd.

Slapstick
Laurel en Hardy, wie kent ze niet? Met humorvolle scènes worden dialogen zonder woorden gemaakt. In deze workshop gaat het om uitdrukking met het lichaam en beeld.

Aikido
Marcel Slomp werkt met de leerlingen aan aikido, een Chinese vechtsport, maar daarbij speelt muziek uit de Chinese cultuur een grote rol. Geen vechtworkshop, maar bijna een dansworkshop met vechtelementen.

Rap (en Record)
Een interactieve rapworkshop waarin de leerlingen spelen met taal. Van een professionele rapper leren ze hoe je een doeltreffende tekst kunt schrijven en hoe je deze tekst voor kunt dragen op muziek. Gecombineerd met de recordworkshop nemen de leerlingen hun eigen tekst en liedje mee naar huis op een CD of MP3-speler.