•   Gratis proefles
 •   Professionele vakdocenten
 •   Dichtbij huis
 •   Schitteren op het podium

Subsidies en regelingen

Scala biedt ondersteuning bij het vinden en aanvragen van subsidies voor cultuureducatie op school.
We vertellen er graag meer over:

Telefoon: 0528-235005
E-mail: gj.rutgers@ontdekscala.nl

Primair onderwijs

 • Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) – Compenta
  In Drenthe werken de kunstinstellingen Scala Centrum voor de Kunsten, ICO-Assen, De Kunstbeweging en Kunst & Cultuur Drenthe samen in de stichting Compenta. Compenta is het subsidieloket voor Cultuureducatie met Kwaliteit voor basisonderwijs en cultureel ondernemers.
  Lees meer over deze regeling >

  CMK in 2021
  In 2021 begint een nieuwe periode Cultuureducatie met Kwaliteit. Compenta heeft een nieuw projectplan voor 2021-2024 ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie en inmiddels is dat gehonoreerd! Geweldig nieuws, want nu kunnen we verder met deze fantastische regeling. In maart vinden er informatiebijeenkomsten plaats en zal ook op deze plek de nieuwe informatie staan. We houden u op de hoogte! Heeft u intussen vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met uw Compenta adviseur bij De Kunstbeweging, Scala, ICO of K&C.

Voortgezet onderwijs

 • Regeling Versterking Cultuureducatie VMBO, VSO en PRO – Fonds Cultuurparticipatie (FCP)
  Wil je cultuureducatie bij jou op school verder ontwikkelen? Bijvoorbeeld omdat er nog niet écht sprake is van een doorgaande leerlijn in de huidige lessen of omdat een discipline niet aan bod komt waardoor de leerlingen iets missen. Waar je als school ook staat met cultuureducatie, in deze subsidieregeling gaat het om het zetten van de volgende stap, in samenwerking met een culturele instelling. Aanvragen kan tot 30 oktober 2020.
  Lees meer over deze regeling >