•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
Meer nieuws

Scala splitst op in twee organisaties

Scala splitst op in twee organisaties

Per 1 januari 2022 splitst Scala Centrum voor de Kunsten in twee organisaties. Reden voor deze splitsing is de veranderende subsidierelatie. De vijf gemeenten van het werkgebied (Hoogeveen, Meppel, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden) willen het subsidiegeld verder inzetten voor het binnenschoolse aanbod en de verbinding tussen cultuur en het sociale domein. Het subsidiedeel van Scala gaat verder onder de naam CultuurKlik. CultuurKlik gaat vallen onder Stichting Cultuurzaam, een samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur (K&C) en ICO, Partner in Kunst & Cultuur.

Het vrijetijdsonderwijs blijft actief onder de naam Scala en gaat onafhankelijk van subsidie verder met het geven van lessen, cursussen en workshops kunst en cultuur aan kinderen, jongeren en volwassenen. De dagelijkse leiding van Scala Centrum voor de Kunsten komt in handen van zakelijk leider Constance Leppen. Zij wordt per 1 februari 2022 benoemd en volgt daarmee Thijs Torreman op, die de afgelopen 2,5 jaar als interim directeur Scala heeft begeleid naar splitsing en fusie. 

Voor onze cursisten en relaties in het onderwijs verandert er weinig. Je volgt je lessen, cursussen en workshops muziek, dans, theater, beeldende kunst en urban arts bij dezelfde docenten op dezelfde leslocaties. De scholen waar wij mee samenwerken houden hun vertrouwde contactpersonen.