•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
Meer nieuws

Muziekles op de Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen

Muziekles op de Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen

Op dinsdag 10 mei maakten de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen kennis met muziekinstrumenten: gitaar, trompet en slagwerk. Een geslaagde ochtend: zowel de leerlingen als de docenten waren enthousiast en kijken uit naar volgende week! In totaal gaan ze vier weken met een instrument aan de slag, onder begeleiding van een vakdocent via CultuurKlik.

Door de regeling Impuls Muziek kunnen we deze lessen realiseren op de school. Zo krijgen de kinderen meer kennis over welke instrumenten er zijn en ontdekken ze hoe leuk het is om dat instrument te bespelen!’, vertelt Michelle Wassing, adviseur van CultuurKlik.

Schooldirecteur Sigrid Hartman reageert enthousiast: ‘Je ziet leerlingen veranderen wanneer ze met een instrument bezig zijn! En daarbij is er een grote groep hier op school die anders niet in aanraking komt met muziekinstrumenten, vanwege de kosten die dat met zich meebrengt. Het is dus schitterend dat op deze manier die gelegenheid wel geboden wordt!’

Bij slagwerkdocent Wilfred Grootenhuis kwam de volledige fruitschaal langs en werd aandachtig gekeken om zo goed mogelijk tegelijk te spelen.

Een leerlinge twijfelde aanvankelijk over de trompetles: ‘Gelukkig mag ik wat eerder stoppen, want ik heb nog een ander project’. Toen het voor haar tijd was om te stoppen, baalde ze dat ze niet verder kon… en was ze uiteindelijk heel enthousiast. Dit ook weer tot groot plezier van trompetdocent Emiek Kasimier. Een andere leerling liet weten: ‘Wauw! Volgende week gaan we ook al bezig met muziek op papier!’

De gitaargroep ging aan de slag met een fragment uit een liedje. Zodra gitaardocent Hendrik Slagter het liedje liet horen, was de herkenning groot. Dit liedje gaat waarschijnlijk nooit meer hetzelfde klinken voor deze leerlingen. Ze hebben er nu anders naar leren luisteren en wie weet blijven die vingers wel meebewegen, alsof die gitaar op schoot ligt.

CultuurKlik en de Juliana van Stolbergschool maken afspraken om te kijken hoe de muzieklessen volgend jaar voortgezet kunnen worden.