•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Meer Scala

Kunst en cultuur is ons vak en onze passie. Wij helpen u dan ook graag om kunst en cultuur in te zetten om mensen te verbinden, te inspireren of te trakteren. Die activiteiten voeren we uit met vakdocenten muziek, theater, dans, beeldend en media, regisseurs, arrangeurs, dirigenten en coaches van Scala en relaties uit ons grote culturele netwerk.

Scala in het sociaal domein
Steeds meer organisaties die actief zijn binnen het sociaal domein weten ons te vinden. Een paar voorbeelden:

  • Docenten beeldend, dans en muziek maakten met bewoners van AZC Hoogeveen en medewerkers van COA de theatervoorstelling Dromen.
  • Mantelzorgorganisatie Hoogeveen schakelde Scala in voor workshops klei, koor, fotografie, linedance en djembé.
  • Voor Gekleurd Grijs organiseerden we workshops portrettekenen en toneel.
  • In opdracht van de gemeente Westerveld zochten, vonden en verbonden we ouderen en jongeren om op een creatieve manier hun dromen en wensen te verbeelden. Acht weken lang kwamen ze samen bij Stad & Esch in Diever om met vakdocenten theater en beeldend aan de slag te gaan. Ze gaven een theatrale eindpresentatie tijdens het Gekleurd Grijs Festival  in Diever.

Scala in je organisatie
Met onze energie inspireren we graag ‘de werkvloer’. Kan de creativiteit binnen je team wel een boost gebruiken? Ruil de muisarm in voor een graffitspuitbus, het toetsenbord voor een djembé, maak van het maandrapport eens een animatie of van je presentatie een rap. Ook een wild idee: vorm met je collega’s een ‘no experience band’ of maak een lipdub. We denken graag mee en bieden workshops op maat.

Scala op je evenement
Onze podiumdieren, muziekvirtuozen, dansdiva’s en divo’s laten graag zien wat ze in huis hebben. Zoek je een act voor een evenement of feest? Wij dansen, zingen, spelen, creëren en musiceren! Bijvoorbeeld met onze Musical Entertainment Groep, de wedstrijddansers van Team Double U, Dedicated Break Unit en Demo Team Meppel, de Scala Jazz Band, de Scala Big Band onder leiding van Gerard Gerrits, de Scala Basement Big Band onder leiding van Maarten Gal, Vrouwenkoor Capriccio en talentvolle muziekleerlingen. We werken bijvoorbeeld jaarlijks mee aan U!TdagenD Hoogeveen, Kuiertocht Hoogeveen, Meppeler Muziek Festival, Dickens Festijn Steenwijk en Kopje Cultuur Steenwijkerland.

Informatie
Meer weten over de mogelijkheden? Gerrit Jan Rutgers vertelt er graag over. Houd er rekening mee dat we voorbereidingstijd nodig hebben. Hoe eerder u zich meldt, hoe beter we op uw wensen in kunnen spelen.
Telefoon: 0528 – 235005
E-mail: gj.rutgers@ontdekscala.nl

Algemene voorwaarden