Meer nieuws

Ja Scala moet blijven – teken onze petitie

Ja Scala moet blijven – teken onze petitie

Het einde dreigt voor Scala Centrum voor de Kunsten nu de gemeente Hoogeveen plots heeft besloten de subsidie cultuuronderwijs volledig stop te willen zetten. Alleen al in Hoogeveen worden 10.000 kinderen de dupe, op school en daarbuiten. Een algeheel faillissement voor Scala dreigt. De klok tikt. Met onze JA SCALA acties zetten we alles op alles om de definitieve beslissing van de gemeenteraad op 3 december 2020 positief te beïnvloeden voor het behoud van Scala in Hoogeveen. We zijn hoopvol na het begrotingsdebat op 26 november.

Teken de petitie (al 3300 ondertekenaars) en lees hier alles over de ontwikkelingen rond onze acties en de subsidie voor Scala in Hoogeveen >

Wil jij ook dat Scala blijft? Zeg dan JA SCALA

 

Wij
Inwoners, leerlingen, cursisten, ouders, leerkrachten, partners en andere cultuurliefhebbers

constateren
dat dit het einde kan zijn van hoogwaardige cultuureducatie en cultuurparticipatie in de regio, zowel op de scholen als in de vrije tijd.

Alleen al in Hoogeveen worden bijna 10.000 kinderen en jongeren hiervan de dupe. Het stopzetten van de subsidie aan Scala betekent dat de inwoners van Hoogeveen de kans wordt ontnomen om zich creatief en cultureel te ontwikkelen. Culturele instellingen in Hoogeveen dreigen een belangrijke partner te verliezen. Deze wezenlijke bouwstenen uit de samenleving van Hoogeveen mogen niet zomaar worden weggehaald. Zorg ervoor dat de kinderen en jongeren van Hoogeveen geen achterstand oplopen door hen de ontwikkeling van de creatieve kant van hun intelligentie te ontzeggen die zij nodig hebben om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te kunnen!

verzoeken
de gemeente zich opnieuw te buigen over de voorgenomen bezuinigingen, waarbij niet alleen aan de korte termijn is gedacht.