•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium
Petra Dijkstra

Petra Dijkstra

“Als slagwerkdocent werk ik graag bij Scala Meppel. Ik heb een prachtig slagwerklokaal tot mijn beschikking met drie drumsets,  2 marimba’s, xylofoon en 4 pauken. Ook conga’s, bongo’s en veel klein percussie is aanwezig. Daarnaast is er een goede muziekinstallatie en een groot tv-scherm in het lokaal in zodat we veel kunnen meedrummen met muziek via, bijvoorbeeld, YouTube en Spotify.

Daarnaast geef ik drumlessen in Friesland vanuit onze eigen slagwerkschool.

In 1987 heb ik het diploma docerend musicus slaginstrumenten behaald aan het conservatorium in Leeuwarden. Ik ben daarna meteen als slagwerkdocent aan de slag gegaan!
Na mijn conservatoriumopleiding heb ik verschillende NLP-opleidingen gedaan en een opleiding tot kindercoach. Deze opleidingen hebben mij anders leren kijken naar de leerling in de drumlessen.
Ieder mens heeft z’n eigen geluid en alles klinkt even mooi.
Graag help ik jou je eigen geluid te ontdekken, of het nou op drums of snaredrum, marimba, pauken of djembé is.

Ik heb  gewerkt aan de  “Muziek en Dans school” op Texel en de Muzerie in Zwolle. Daarnaast heb ik dus (samen met mijn man Peter Dijkstra) een eigen slagwerkschool “Dynamiek” in Friesland. Naast lessen op onze slagwerkschool verzorgen wij ook muzieklessen op basisscholen, peuterzalen en naschoolse opvang.

Bij mij kun je terecht als beginnende en als gevorderde muzikant.
Al vanaf 7 jaar (soms iets jonger) kun je les krijgen op de verschillende slaginstrumenten, maar ook op latere leeftijd beginnen is geen enkel probleem.
Ik geef zowel drums als klassiek slagwerk. Ook verzorg ik de hafabra-opleiding voor verschillende muziekverenigingen.

Drums:
Ik werk met bestaande lesmethodes zodat je het notenlezen onder de knie krijgt . Daarnaast drummen we in de les ook altijd wel even via  Spotify en YouTube met muziek mee, zodat je je ook auditief ontwikkelt, samen leert spelen en de structuren van de liedjes gaat ontdekken. En het is natuurlijk heel leuk om vanaf les 1 al mee te drummen met muziek.
Individueel, samen, of met z’n drieën les hebben, alles kan!
Daarnaast geef ik regelmatig korte cursussen, zoals Drummen voor meiden, Drummen voor vrouwen, Djembécursussen etc.

Klassiek slagwerk/hafabra-opleiding
Als meisje van 11 jaar ben ik gestart bij de brassband Pro Rege in Heerenveen. Al snel had ik de slag te pakken en speelde ik bij verschillende muziekverenigingen in Friesland.  Tijdens mijn conservatoriumperiode speelde ik als paukenist bij brassband Soli deo Gloria o.l.v. Jan de Haan. Een prachtige tijd!
Ook heb ik muzikaal leiding gegeven aan verschillende drumbands/slagwerkgroepen.
Momenteel geef ik vanuit Scala les aan Drumpower, een mooie jonge slagwerkgroep.
Samenspel vind ik erg leuk en belangrijk.

Mocht je interesse hebben in drums en slagwerk, meld je dan aan voor een gratis proefles! Ik werk op woensdag en donderdag bij Scala in Meppel.”

Petra geeft les in de volgende vakken:

  • Drums
  • Slagwerk