•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Jolijn Haveman

“Ik ben Jolijn Haveman-ten Bosch en al sinds 1999 pianodocente bij Scala Centrum voor de Kunsten. Ik geef les in Meppel, Steenwijk en Oldemarkt.
Op zoek naar een gedegen klassieke piano-opleiding met uiteraard ruimte voor hedendaagse invloeden (filmmuziek, pop, musical, rock)? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en het Utrechts conservatorium heb ik de studie voor docerend (DM) en uitvoerend (UM) musicus afgerond bij hoofdvakdocenten Rudy de Heus en Alwin Bär. Naast mijn studie heb ik in het binnen- en buitenland diverse masterclasses gevolgd en als solist en begeleider samengespeeld met diverse orkesten, koren en artiesten. Naast het zelf musiceren ligt mijn liefde toch vooral bij het geven van pianoles. Ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken voor het pianospel en ze stap voor stap naar een hoger niveau te brengen. Waarbij iedereen voor zichzelf bepaalt waar zijn/haar grens ligt. Ik geef les op alle niveaus en alle leeftijden. Zolang je maar gemotiveerd bent en er plezier aan
beleeft. Ieder seizoen sluiten we af met een leuke piano voorspeelavond, waar je op een mooie vleugel mag optreden voor een echt publiek.

Wist je dat naast veel plezier pianospelen ook nog eens heel goed is voor je brein? Professor doctor Eric Scherder, onder andere bekend van DWDD en zijn boeken, deed in Nederland onderzoek naar de effecten van muziek maken op je hersenen en constateerde dat kinderen die piano speelden een betere
verbinding tussen hun rechter-(emotie) en linkerhersenhelft (motoriek) ontwikkelden. Daardoor kunnen ze makkelijker verbindingen maken en werk je dus echt aan je intelligentie. Ook volwassenen kunnen door muziek te maken hun brein in een betere conditie houden. Een leuk bijeffect want zoals gezegd staat het plezier in muziek maken voorop!

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan bij Scala voor pianoles. Wil je eerst een gratis proefles, dan is dit ook altijd mogelijk. Graag tot ziens bij Scala!”

Jolijn geeft les in de volgende vakken:

  • Piano