•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Voorschools

Scala wil graag samenwerken met alle kinderopvang en buitenschoolse opvang organisaties in de gemeentes Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Staphorst, Westerveld en De Wolden. We merken steeds meer dat er een enorme behoefte is aan kwalitatief goed cultuuraanbod in deze sector. We willen kinderen een zo breed mogelijk aanbod kunnen bieden op kunstzinnig vlak onder professionele begeleiding, dus op een kwalitatief goed niveau. Kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden, maken kennis met allerlei cultuurdisciplines en de behoefte gaan we extra prikkelen door een gezamenlijk ontwikkeld aanbod. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze coördinator in uw gemeente.


Drents Netwerk Jonge Kind
Het Drents Netwerk Jonge Kind is een samenwerkingsverband tussen Stichting Kunst & Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten, De Kunstbeweging en ICO Partner in Kunst & Cultuur. Creativiteit en het jonge kind (2 t/m 8 jaar), hoe zit dat eigenlijk? Binnen CMK III in Drenthe zijn de voorscholen een speerpunt. Om die reden is een Drents Netwerk Jonge Kind opgezet door de culturele instellingen. Binnen dit netwerk kun je als pedagogisch medewerker of onderbouwleerkracht inspiratiebijeenkomsten en leergangen volgen. De eerstvolgende bijeenkomst is het online mini-symposium ‘Muziek voor het jonge kind’.

ONLINE MINI-SYMPOSIUM ‘MUZIEK VOOR HET JONGE KIND’
2 maart 2022 | 19.00 – 21.15 UUR

Wist je dat elk kind muzikaal is? Jonge kinderen zijn dol op onderzoeken. Ook op muzikaal vlak. En ook al klinkt het voor ons soms als onsamenhangende herrie, door te experimenteren kunnen jonge kinderen heel veel leren over muziek. Hoe herken je dit ‘kabaal’ als muzikale ontwikkeling? En wat kan jij als professional doen om hun muzikale spel te stimuleren?
Christiane Nieuwmeijer, lector Muziek in Onderwijs, vertelt tijdens een inspirerende lezing alles over haar project ‘Muzikaal kabaal?!’ Tijdens praktische workshops ga je vervolgens verder aan de slag. Inspiratie voor je eigen praktijk!

VOOR WIE? Voor iedereen die (in)direct werkt met of voor het jonge kind.
WAAR EN WANNEER? Woensdag 2 maart. Na aanmelding ontvang je een link voor de digitale bijeenkomst.
KOSTEN €17,50 per persoon.
MEER INFO OF AANMELDEN >

Muziekakkoord Drenthe
Op 9 juni 2021 tekenden 31 kinderopvangorganisaties het Muziekakkoord Drenthe. Zij gaan op hun locatie meer muziek aanbieden en worden daarbij geholpen door culturele instellingen en muziekdocenten. Muziek maken met jonge kinderen is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs ontdekken kinderen hoe fijn het is om samen muziek te maken. Kinderen worden blij en vrolijk van muziek. Met interessante bijeenkomsten en workshops wil Muziekakkoord Drenthe kinderopvangorganisaties inspireren meer muziek te maken met de jonge kinderen van 0-4 jaar.