•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Voorschools

Scala wil graag samenwerken met alle kinderopvang en buitenschoolse opvang organisaties in de gemeentes Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Staphorst, Westerveld en De Wolden. We merken steeds meer dat er een enorme behoefte is aan kwalitatief goed cultuuraanbod in deze sector. We willen kinderen een zo breed mogelijk aanbod kunnen bieden op kunstzinnig vlak onder professionele begeleiding, dus op een kwalitatief goed niveau. Kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden, maken kennis met allerlei cultuurdisciplines en de behoefte gaan we extra prikkelen door een gezamenlijk ontwikkeld aanbod. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze coördinator in uw gemeente.


Drents Netwerk Jonge Kind
Het Drents Netwerk Jonge Kind is een samenwerkingsverband tussen Stichting Kunst & Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten, De Kunstbeweging en ICO Partner in Kunst & Cultuur. Creativiteit en het jonge kind (2 t/m 8 jaar), hoe zit dat eigenlijk? Binnen CMK III in Drenthe zijn de voorscholen een speerpunt. Om die reden is een Drents Netwerk Jonge Kind opgezet door de culturele instellingen. Binnen dit netwerk kun je als pedagogisch medewerker of onderbouwleerkracht inspiratiebijeenkomsten en leergangen volgen.

Inspiratiebijeenkomst ‘Ruimte om te groeien’ – 2 november 2021
In navolging van het eerste succesvolle doe- en kennisatelier, organiseert het Drents Netwerk Jonge Kind op 2 november een nieuwe inspiratiebijeenkomst. Deze heet ‘Ruimte om te groeien’ en gaat over een inspirerende binnen- en buitenruimte. De avond wordt verzorgd door Natasja de Kroon. Zij werkt vanuit de gedachte dat kinderen ruimte nodig hebben. Ruimte om te bewegen. Om elkaar te ontmoeten. Om te spelen. Zich terug te trekken. Ruimte die prikkelt, verwondert en uitdaagt. Ruimte waarin je je veilig voelt. Veilig en uitgedaagd. Een veilige en inspirerende binnen- en buitenruimte is dus van groot belang. Maar hoe ziet zoiets er uit? Waar moet je aan denken? En kost dat niet heel veel geld?

Tijdens deze inspiratie avond neemt Natasja de Kroon je mee in hoe je vanuit die gedachte een ruimte of een plein zo inricht dat het uitdaagt om te ontdekken, te spelen en dus te ontwikkelen zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten. Natasja is afgestudeerd als orthopedagoog en al ruim twintig jaar actief in de kinderopvang en het onderwijs. Ze is verbonden als docent aan NHL/Stenden en het lectoraat Early childhood.

Lees meer  en/of aanmelden >