•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

ICC-cursus

ICC-cursus

De cursus interne cultuurcoördinator (ICC) biedt je praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op jouw school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. Daarnaast schrijf je tijdens de cursus een cultuurbeleidsplan, projectplan en/of plan van aanpak voor je eigen school. De ICC-cursus van K&C is door het LKCA goedgekeurd en gevalideerd door het lerarenregister waardoor je als leerkracht de cursus op kan nemen in je portfolio.

Kosten
Leerkrachten werkzaam in Drenthe betalen € 300,00 per persoon.
Leerkrachten werkzaam in Groningen kunnen kosteloos de cursus volgen als onderdeel van de provinciale CMK-regeling.

Tijdsinvestering
De totale studiebelasting bedraagt 50 uur bestaande uit: 6 inspiratiebijeenkomsten, teamoverleg over cultuureducatie, inlezen, opdrachten en het schrijven van het beleidsplan.

Ervaring van een leerkracht
“Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd. Jullie hebben mij laten nadenken en nog enthousiaster gemaakt. Door de bijeenkomsten heb ik veel ideeën gekregen. Jammer dat het bijna is afgelopen. Ik ga me zeker nog meer verdiepen in cultuuronderwijs en houd de website/ mail in de gaten voor workshops etc. Wat ik ook fijn zou vinden is af en toe een terugkomdag, om te sparren met andere ICC’ers.” Corina Oenema van een basisschool in Marenland

Meer informatie en aanmelden

Activiteit voor
Leerkrachten
Tijdsduur
8 bijeenkomsten
Locatie
Hoogeveen, Emmen, Assen en Groningen