•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Cultuur Xpress

Een jubileum, een afscheid of een andere bijzondere gelegenheid op school? Check in voor een bruisende reis met Scala’s Cultuur Xpress. Een dag die start met dans en een lied speciaal voor jouw school gemaakt, de swingende kick-off van een keuzeprogramma vol inspirerende workshops, van theater tot dans, van wereldmuziek tot urban arts en van beeldende kunst tot digitale media. Aangekomen op het eindstation sluiten we af met een voorstelling of eindpresentatie. Wij beloven een spetterende trip voor alle leerlingen.

Onze vakdocenten verzorgen alle activiteiten en Scala regelt zoveel mogelijk alle benodigde materialen (zoals instrumenten, aankleding, schmink en geluidsinstallatie). Wij zorgen ook voor een draaiboek. Het niveau van de workshops stemmen we af op de groep. Jong, oud, alle leeftijden door elkaar; iedereen kan meedoen! De tijdsduur en het thema van jullie dagprogramma zijn in overleg.

Bel of mail onze coördinator in jouw gemeente om af te stemmen en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een paar suggesties:

Dans rond de wereld
Waar ook ter wereld, overal wordt gedanst en muziek gemaakt. In veel culturen gebeurt dat rond een sociale aangelegenheid, van bruiloft tot verjaardag en begrafenis. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke dans- en muziekstijl. Op deze dag maken de leerlingen kennis met dans en muziek uit verschillende landen.

Afrika
De temperatuur op school loopt op! De leerlingen gaan aan de slag met opzwepende ritmes op percussie-instrumenten zoals djembé, doun-doun, lokolele en met Afrikaanse dans. Dat kan allemaal gekleed in Afrikaanse stijl of met zelfgemaakte maskers.

BEATS!!!
Een programma waarin de urban arts centraal staan: rap & beats, green-screen, graffiti, hiphopdans en/of breakdance.

Activiteit voor
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Alle groepen
Tijdsduur
in overleg
Locatie
op school