•   Gratis proefles
  •   Professionele vakdocenten
  •   Dichtbij huis
  •   Schitteren op het podium

Cultuur op school – CultuurKlik

Nieuwe naam en stichting voor Scala Cultuur op School. Per 1 januari 2022 heten wij CultuurKlik en zijn wij onderdeel van Cultuurzaam.

Kunst prikkelt, inspireert, maakt nieuwsgierig, verbaast, ontroert, verwondert, schokt, stemt tot nadenken, zet de wereld op zijn kop, geeft energie, maakt je aan het lachen of huilen, laat je dromen en fantaseren… Wij brengen kunst en cultuur, onze passie, graag naar het klaslokaal. Want al die ervaringen wensen we jou en je leerlingen ook.

In overleg met het onderwijs ontwikkelen we cultuureducatieve producten voor de disciplines muziek, dans, theater, beeldend, erfgoed, literatuur en media. Geïntegreerde producten en programma’s die zijn gebaseerd op doorlopende leerlijnen en aansluiten bij de leergebieden en kerndoelen van het onderwijs. Producten komen tot stand in nauw overleg met de markt en daarbij wordt vanuit de deskundigheid van Scala geadviseerd. We kiezen voor een integrale aanpak, over de disciplines heen. Het netwerk van zelfstandige professionals betrekken we bij de ontwikkeling van cultuureducatieve projecten. Lesplekken voor de verschillende activiteiten zijn ingericht in scholen voor basis- en/of voortgezet onderwijs, of andere multifunctionele accommodaties. Op deze website vind je een greep uit ons aanbod voor primair en voortgezet onderwijs. Op onze activiteiten voor Cultuur op School zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Invalleerkracht nodig? Bel onze OntdekScalaDocentenpool
Wij hebben een pool van docenten theater, beeldende kunst, media, dans en muziek die zo een ochtend, middag, dag of een paar dagen met een klas of verschillende groepen aan de slag kunnen. Lees meer >

CultuurKlik is actief in onderstaande gemeenten: